TEHNOLOGIJA

Naš program sestavljajo gotovi izdelki in komponente, ki jih izdelujemo z različnimi tehnologijami. Na področju brizganja in pihanja plastičnih mas lahko ponudimo širok spekter storitev, saj imamo v strojnem parku sodobne stroje različnih kapacitet.

 

Podjetje SEP ponuja svetovanje in razvijanje celovitih izdelkov, katere si jih vi zaželite. Povezani smo z različnimi dobavitelji, ki nam omogočajo hitro in učinkovito izdelavo orodij za tehnologijo pihanja, brizganja ali varjenja. Podjetje CATING, ki je naš zunanji partner in sodeluje z našim vrhunskim razvojnim oddelkom, nam omogoča konstruiranje po vaši želji, pripravo 2&3D dokumentacijo, izdelavo testnih vzorcev in validacijo za serijsko proizvodnjo.

 

Pokrivamo različn e tehnologije predelave plastike, kot so brizganje in pihanje, zraven pa tudi spajanje izdelkov različnih tehnologij z tehnologijo varjenja.

 

Ob vsem tem vas na poti do končnega izdelka spremlja profesionalni kader za vodenje tovrstnih projektov.

PIHANJE

Tehnologija pihanja plastike je v današnjem svetu, verjetno ena izmed najhitreje rastočih tehnologij predelave plastične mase, saj nudi optimalno hitrost in zadovoljive kakovostne votle izdelke. Trenutno ne obstaja noben drug proces preoblikovanja plastike, ki bi ponudil tako širok spekter izdelkov in ekonomsko prednost.

 

Glede na 20 letne izkušnje s to tehnologijo, vam lahko ponudimo izvedljivost širokega spektra različnih votlih teles od manj kot 0,5 L in vse do 30 L. Z našim znanjem in dobavitelji poskrbimo za pravilno obdelavo polizdelkov z različnimi napravami in tudi z robotsko tehnologijo. Zraven seveda tudi nudimo svetovanje pri konstrukciji izdelka ali pa prevzamemo celotni razvoj izdelka in orodja. Z letom 2016 smo pridobili znanje na novi tehnologiji vakuumskega pihanja, katero trenutno v našem tehnološkem parku zastopa en stroj s 7 ton zapiralne sile.

 

S tehnologijo pihanja dosegamo najvišjo kakovost, ki jo zahtevajo različne industrije, kot sta avtomobilska in industrija bele tehnike.

 

Lahko pihamo iz PE-HD, PP, PELD, PA imamo pa tudi dovoljšne kapacitete in znanje za opravljanje različnih testov po želji kupca. Na voljo imamo kar 9 stroj e v za pihanje, njihova zapiralna sila pa sega od 7 do 40 kN.

VARJENJE

Varjenje plastike je v standardu ISO 472 predstavljeno, kot spajanje dveh zmehčanih materialov, po navadi je proces omogočen s toploto, razen pri varjenju z raztopinami. Varjenje termoplastov značilno poteka v treh korakih in sicer gre najprej za pripravo površine, impliciranje toplote in na zadnje še hlajenje. Glede na različne mehanske načine dovajanje toplote, so se tudi razvili različni načini varjenja, ki se lahko klasificirajo kot interne in eksterne metode.

 

V podjetju SEP nudimo tradicionalni način v arjenja Hot - plate welding oz. varjenje z vročimi elementi, ki temelji na segrevanju obeh delov z vročimi elementi s temperaturo od 180 do 300 stopinj Celzija. Elementi so ponikljani ali posrebreni, za delovanje do 260 °C jih preoblačimo s PTFE. Najpogostej e se hkrati segrevata oba dela z vmesnim grelnim elementom, dokler se ne začne izdelek na zvaru odebeljevati. Nato se elementi izvleče in polovice ali segmenti hitro spoje s pritiskom od 0,1 do 2 N/mm 2 , ki mora trajati do ohladitve.

BRIZGANJE

Sodobni stroji za brizganje termoplastov, z rangom moči med 35 kN do 200kN , nam omogočajo stabilen proizvodni proces in posledično visoko kakovost brizganih izdelkov, katere večinoma izvažamo za avtomobilsko industrijo.

 

Brizganje je ena izmed najbolj razširjenih metod oblikovanja plastičnih materialov. Priljubljenost tehnologije izhaja iz možnosti njene uporabe v serijski proizvodnji in v uspešnem doseganju strogih toleranc kupcev. Glede na dolgoletne izkušnje, naše podjetje ponuja hitro in učinkovito izdelavo orodij za vaš sanjski izdelek, ob tem seveda nudimo rešitve in razvoj, samega izdelka.

 

Stroji so opremljeni z integriranimi avtomatskimi transportnimi trakovi, števci za avtomatsko štetje in separatorji, kar omogoča kratke pretočne čase od naroči la, preko proizvodnje do odpreme produktov.

 

Z brizganjem predelujemo različne materiale:

  • PA6
  • PA6.6
  • PP
  • POM
  • PC, PBT
MONTAŽA

Našim pihanim in brizganim izdelkom ustvarjamo višjo dodano vrednost z ročno montažo s pomočjo namenskih priprav. Tako je problem kupca v naših rokah, saj izdelke in vse pripadajoče komponente izdelamo sami ali jih dobavimo pri že preizkušenih dobaviteljih, ter izvedemo strojno ali ročno montažo.